Dance - Pop - NL - Top 40; je hoort het allemaal in;
 

Maandag
19:00 - 21:00
 

Rozolive stream2
Luister hier>

Programma’s > Maandag > Sounds & Visions > Actueel

 • Programma nieuws “Sounds & Visions”  (19.00 - 21.00)

Sounds & Visions;  Softrock of the 90’s

Maandag 20 november - Softrock (ook bekend als light rock) is een vorm van rockmuziek die is ontstaan in de late jaren 60 in Zuid-Californië en het Verenigd Koninkrijk.  De singer songwriter streek de scherpe randen van poprock glad, gepaard gaand met eenvoudige, melodieuze liedjes en grote, weelderige producties. Softrock was overheersend op de radio in de jaren 1970 en veranderde uiteindelijk in een vorm van de gesynthetiseerde muziek van volwassen hedendaagse in de jaren 80.

 

Soft rock bleef in de jaren 90 bestaan, met artiesten uit het voorgaande decennium die nieuwe muziek bleven uitbrengen, zoals Genesis, wiens soft rock single "Hold on My Heart" uit 1992 bovenaan de Canadese singles-hitlijst en de Billboard Adult Contemporary-hitlijst stond. Extreme's single "More Than Words" uit 1991was internationaal succesvol en stond bovenaan de nationale hitlijsten in ten minste vijf landen, waaronder Canada en de Verenigde Staten. Mr. Big's single "To Be with You" uit 1992 was een nummer één hit in ten minste twaalf landen. Eric Clapton's single "Tears in Heaven" uit 1992 was ook succesvol en stond bovenaan de nationale hitlijsten in Canada, Ierland en zes andere landen.

 

Richard Marx's single "Now and Forever" uit 1994 stond bovenaan de Canadese hitlijst en piekte in de top tien van de nationale singles charts in dat land, Noorwegen, en de Verenigde Staten. Nieuwe bands en artiesten ontstonden, zoals de Deense band Michael Learns to Rock, die enorm populair was in Azië, met veel singles die commercieel succesvol werden op het continent, te beginnen met hun hit "The Actor" uit 1991, en de Australische band Southern Sons, die succes had in de ARIA Charts met drie top 10 singles.

 

Bron: Wikipedia

 

Zie hier onze playlist  >>  

 

Reageren of een plaat aanvragen;
stuur ons gerust een mailtje.

© 2023 Rozoradio