Dance - Pop - NL - Top 40; je hoort het allemaal in;
 

Maandag
19:00 - 21:00
 

Rozolive stream2
Luister hier>
 • Programma nieuws “Sounds & Visions”  (19.00 - 21.00)

Programma’s > Maandag > Sounds & Visions > Actueel

Het thema van deze week David Guetta,
 

Maandag 12 September. -  Pierre David Guetta is op 7 november in Parijs geboren.

Begin jaren tachtig begon Guetta thuis zijn eerste vinyls te mixen en enkele jaren later begon hij kleine feesten te organiseren.

Op zestienjarige leeftijd begon hij als mixer en dj in plaatselijke discotheken, waaronder Broad Club. In 1990 kwam Guetta met zijn eerste single, Nation Rap, een hiphopsamenwerking met de Franse rapper Sidney Duteil.

In 2001 bracht David Guetta zijn eerste succesvolle single, Just A Little More Love, met de Amerikaanse rapper Chris Willis uit.

David Guetta bracht zijn eerste album, Just A Little More Love, in 2002 uit. Later kwamen Guetta Blaster (2004) en Pop Life (2007).

Guetta bereikte in 2009 succes met zijn album One Love (zijn internationale doorbraak), waarbij de singles When Love Takes Over, Gettin' Over You, Sexy Bitch, en Memories horen. De eerste drie daarvan bereikte de nummer 1-positie in het Verenigd Koninkrijk. Met het uit 2011 komende album Nothing but the Beat is het succes verder uitgebreid. Hierop staan de beroemde singles Where Them Girls At, Little Bad Girl, Without You, Titanium en Turn Me On. Hij is een van de eerste dj's die in aanraking is gekomen met de dance-scene en hij staat wereldwijd bekend als de "Grandfather of Electronic Dance Music".

De Franse DJ en Dance-Pop producent heeft in totaal ruim 9 miljoen albums en 39 miljoen singles verkocht.In 2011 is David Guetta verkozen tot beste dj van de wereld in de jaarlijkse lijst van DJ Mag. Hiermee volgde hij Armin van Buuren op, die vier jaar lang aan de top stond in die lijst. Ook in 2020 en 2021 is David Guetta verkozen tot beste dj van de wereld in de lijst van DJ Mag. In de Nederlandse Top 40 is hij sinds 2021 de meest succesvolle artiest aller tijden op puntenaantal, boven Rihanna en Madonna.

Het Amerikaanse magazine Billboard kroonde de single “When Love Takes Over” tot the number one dance-pop collaboration of all time.


 Bekijk hier wat we gaan draaien  >>  


 

Reageren of een plaat aanvragen;
stuur ons gerust een mailtje.

© 2022 Rozoradio