>  Playlisten Updates

> Op z’n Hollands  >>   05 - Aug.
> Listen To The Music  >>  04 - Aug.
> Country Time >>  03 - Aug.
> Schijven die Blijven >>  02 - Aug.
> In The Mood  >>   01 Aug.

> Meer playlisten klik hier >> 
 

 

Sounds & Visions  thema van deze week Italodisco

Maandag 01 aug. - De term "Italo Disco" is afkomstig uit de "Italo Boot Mix"-serie uit 1983 met het dubbelalbum The Best Of Italo Disco. Dit was een megamix met Italiaanse en Duitse elektronische dansmuziek samengesteld door Bernhard Mikulski, de oprichter van de Duitse platenmaatschappij ZYX Music. Dankzij Mikulski werd de term Italo Disco in 1983 voor het eerst gebruikt. Voorafgaand aan 1983 werd de muziek gewoonlijk aangeduid als dance of discomuziek uit Europa.
Lees verder >>

Zaterdag in de Rozo Express (10:00-13:00)

Zaterdag 30 juli - Het verzamelalbum ‘Zing je moerstaal’, het boekenweekgeschenk van 1976. Was een project (dat bedacht werd door Ad Visser, presentator van Toppop)  en waarbij een combinatie werd gelegd tussen artiest en schrijver met als doel het Nederlands repertoire meer onder de aandacht te brengen. Het leek ons leuk om dit album deze zaterdag eens in het zonnetje te zetten. Alle info, playlist en nog veel meer is te vinden op;  rozoexpress.nl

  

Rondom Tien; 10:00-12:00

Dinsdag  02 Augustus -Als je liedjes over de liefde zoekt, is dat heel eenvoudig. Je hoeft maar een handjevol cd’s of platen te pakken en er zitten gegarandeerd een aantal nummers bij waarop de liefde bezongen wordt.

Wij hebben het ons deze keer gemakkelijk gemaakt en een programma samengesteld waarin de liefde, direct of indirect, een grote rol speelt.

Lees verder >>

 

Deze week: Robert Long (1943-2006) rode draad in Tea for Two

Donderdag 04 Augustus - Slechts enkele weken nadat Robert Long de diagnose buikvlieskanker had gekregen, overleed hij op 63jarige leeftijd in een ziekenhuis in Antwerpen. Heel Nederland was geschokt. Zijn man en manager, Kristoff Rutsaert, bleef diep bedroefd achter. Pas in 2005, nadat Robert een hartinfarct had gehad waren zij getrouwd. Ook ruim 15 jaar na zijn dood is deze veelzijdige artiest nog lang niet vergeten.
Lees verder >>

Zaterdag in de Rozo Express (10:00-13:00)

Zaterdag 06 Augustus - Op ‘True Friends’ gaan Lo en zijn muzikale maten verder. Met hun kennis van en liefde voor de muziek van Steely Dan en verwante artiesten als Loggins & Messina, Hall & Oates (soms enigszins badinerend ‘Yacht-rock’ genoemd) hebben ze over een periode van bijna tien jaar een twaalftal eigen composities gemaakt en opgenomen. In 2021 kwam het album ‘True Friends’ uit in Japan en nu ook in de rest van de wereld. Alle info, playlist en nog veel meer is te vinden op;  rozoexpress.nl

  

Mededeling;

In de periode van 7 t/m 21 augustus zal de website niet bijgewerkt worden. Uiteraard gaan de (live) programma’s gewoon door.
In de bovengenoemde periode zal de actuele programma-info
alleen worden geplaatst op onze FB-pagina.