Dance - Pop - NL - Top 40; je hoort het allemaal in;
 

Maandag
19:00 - 21:00
 

Rozolive stream2
Luister hier>
 • Programma nieuws “Sounds & Visions”  11 Oktober  (19.00 - 21.00)

Programma’s > Maandag > Sounds & Visions > Actueel

Thema; Dolly Dots,

Maandag 11 Oktober - Peter van Asten en Richard de Bois hadden in 1978 het idee een meidengroep te formeren en vroegen Angéla Kramers (Sjeel) als eerste. Kramers was actief in het TROS Top 50-ballet en haar mededanseressen Anita Heilker, Esther Oosterbeek (eerder in The Surfers met de hit "Windsurfin" in 1978) en Patty Zomer werden ook aangetrokken. Hoewel de vier enthousiast waren, hadden ze geen zangervaring. Van Asten en De Bois benaderden Angela Groothuizen (The Howling Hurricanes) om de leadzangeres te worden.

 

Aanvankelijk vond Groothuizen een meidengroep à la Phil Spector (The Ronettes, The Shangri-Las, etc.) niets voor haar, zij had een 'ruiger' imago dan bij het idee van Van Asten, De Bois en Cees van Leeuwen (onder andere Shocking Blue) paste. Groothuizen droeg daarom Ria Brieffies aan, die zangeres bij The Vips was en vooral populaire nummers zong.

Brieffies vond dit een goed idee en ging kennismaken met de andere vier leden. Groothuizen ging mee met Brieffies, zonder het voornemen mee te doen. Het klikte echter tussen de zes jonge meiden, waarna Groothuizen besloot toch mee te doen. Zes leden vonden de producers eigenlijk te veel, maar onder druk van de zes stonden ze het toe. De Dolly Dots waren geboren.

De naam is naar eigen zeggen[bron?] ontleend aan een personage uit een strip uit de jaren 50 dat Dolly Dot heette. Richard de Bois beweert[bron?] dat hij de naam Dolly Dots tijdens een droom heeft ontdekt. De Dolly Dots scoorden vele hits binnen en buiten Europa, zoals hun debuutsingle (Tell it all about) Boys, Hela-di-ladi-lo, P.S., Do wah diddy diddy (cover van het nummer van The Exciters) en She's a liar. In Japan behaalde de groep platina met het nummer Radio. Hun grootste hit in Nederland was Love Me Just A Little Bit More, die nummer 1 in the hitparade haalde. 1984 was het meest succesvolle jaar voor de groep met een eigen televisieserie, hun eigen poppen en uitverkochte concerten in Carré.

In januari 2020 werd bekendgemaakt dat de Dots opnieuw bij elkaar zouden komen voor een tournee, deze tour zal Sisters on Tour gaan heten. De tournee zou beginnen in het najaar van 2020 en zal lopen tot februari 2021 waarbij de Dots afsluiten in het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré.[2] Maar door de Covid-19 pandemie heeft de groep de concerten tour data moeten verplaatsen. Inmiddels zijn de Dolly Dots met het tournee gestart. Op 14 december sluit deze af in het ziggo dome tijdens Symphonica in Rosso. Of de dames alsnog een keer op tournee zullen gaan is nog de vraag. Zelf vinden ze dat dit de laatste zal zijn.


Bron: Wkipedia.

 Bekijk hier wat we zoal gaan draaien  >>   

Reageren of een plaat aanvragen;
stuur ons gerust een mailtje.

© 2021 Rozoradio