Rozolive stream2
Luister hier>
 << terug naar pagina  01

Contact webmaster>>

© 2021Rozoradio

RozoExpress 10:00-13:00 Muziek prijs voor Rob de Nijs

Zaterdag 03 april – Omdat Rob de Nijs vorige week zaterdag een edison kreeg voor zijn recente album ’T is mooi geweest’ , hebben de programmamakers besloten om aan dit album wederom extra aandacht te besteden. Voor de zanger is het zijn zesde Edison. In een interview met het ANP zei hij; ‘Toen ik mijn eerste won in 1964 dacht ik ook dat het mijn laatste zou zijn, maar het is wel heel bijzonder dat je wint met een plaat die midden in coronatijd is gemaakt. Ik denk ook niet dat het me nog een keer gaat overkomen. Ik heb zo ongeveer elke tien jaar gewonnen, ik kan me niet voorstellen dat het op mijn 88e nog gaat gebeuren”, zegt hij lachend. Extra aandacht dus voor Rob de Nijs in deze uitzending.

Deze week: Oscar Harris rode draad in Tea for Two

Donderdag 08 april -  Als je er goed over nadenkt is het bewonderenswaardig hoeveel artiesten met Surinaamse achtergrond het prima doen in Nederland. Oscar Harris was in de jaren 60 een van de eersten net als Max Woiski jr. Ná hem kwamen o.a. Ruth Jacott en Glennis Grace en meer recent Kenny B en Jeangu Macrooy die Nederland dit jaar vertegenwoordigt tijdens het Eurovisie Songfestival met het nummer "Birth of a New Age". Oscar Harris werd in november 1943 in Albina, Suriname geboren. In 1963 kwam hij voor studie naar Nederland én vervulde hij zijn militaire dienstplicht. In 1965 had hij met The Twinkle Stars een hit met het nummer "Soldier's Prayer" dat 15 weken in de hitlijsten stond. Ook toen Oscar solo ging werd hij graag gehoord. Hij is inmiddels 77 jaar en al 55 jaar actief in de muziek. U zult

Lees meer >>

Memories  10:00 - 12:00

vrijdag 09 april - presenteert “Memories” deel 31 met de Ierse muziek.  In deze 471e uitzending een special van de roodharige Ierse zangeres Dolores Keane. Met haar betoverende stem heeft zij een indrukwekkende naam opgebouwd en wordt daarom “The Voice of Ireland” genoemd.

Het is geen toeval dat Dolores rood haar heeft want 48% van de Ieren hebben rood haar. Zij dragen het MCIR gen, dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van rood haar,  Hoewel er in Ierland veel roodharige rondlopen is het toch de zeldzaamste haarkleur ter wereld. Wist je dat Maria, de moeder van Jezus, in het begin van het Christendom werd afgebeeld met rood haar. Maar voor de Kerk van Rome werden roodharige met groene ogen gedegradeerd tot Heksen en Duivels en gelijk de beeldenstorm verdwenen de roodharige Maria’s uit beeld. De roodharige sterven langzaam uit. In Breda hebben ze in september de roodharigedag, maar de meeste hebben hun haar rood geverfd, want mooi rood is niet lelijk.