Rozolive stream2
Luister hier>

55 jaar...

55 jaar...

 << terug naar pagina  01
  Programma-nieuws (2)

Contact webmaster>>

© 2020 Rozoradio

Zondag in Jes! Hoe verkrijg je meesterschap over je leven?     19.00-20.00

Zondag 18 Oktober - Lifecoach Wijnand van Dam had jaren geleden vele psychische klachten. Hij ging in therapie, maar merkte dat dat niet tot de kern kwam. Totdat hij de werkelijke reden van zijn problemen zag: zijn denken en de gesprekken die hij hield met zichzelf. Dit weerhield hem contact te maken met zijn ware zelf, en volledig heel te zijn.

Sindsdien leeft hij vanuit zijn hart, coacht hij anderen en leidt hij ervaringsdeskundigen op tot coach, om zo mensen meesterschap over zichzelf te laten verkrijgen.

Maar hoe doe je dat dan? Hoe word je meester over jezelf, leef je vanuit je hart en wie jij werkelijk diep van binnen bent? Luister mee naar Jes! en je weet het!

[ Lees verder ] 

Thema:  “Disco hits 70’s, 80’s and 90’s:” 19:00 - 21 00
 
Maandag 19 Oktober - Disco is een muziekgenre die, hoe kan het ook anders, zijn oorsprong vindt in de discotheken. Eind jaren ’60 van de vorige eeuw luide dit  genre al in, maar werd echt populair in de 70’s, 80’s and 90’s.

Uiteraard hoorde daar de nodige danspassen bij. Veel discotheken van die tijd waren een afgeleide van de film Saturday night fever waarmee disco echt op een hoogtepunt kwam.  Wellicht leuk om te weten is dat de naam discotheek al heel lang bestaat. Het komt van de uitgaansgelegenheid  La Discothèque aan de Rue de la Huchette in Parijs die in 1941 haar deuren opende. Er werd destijds al gebruik gemaakt van langspeelplaten. Deze “discotheek” ontleende   
[ Lees meer ]  

Deze week: The Common Linnets als  rode draad  in Tea for Two
 
Donderdag 22 Oktober - De verwachtingen waren hooggespannen toen Ilse & Waylon als "The Common Linnets" in 2014 Nederland vertegenwoordigden tijdens het Eurovisie Songfestival. Het op fraaie wijze uitgevoerde nummer "Calm after the storm" was goed voor de 2e plaats. Zo goed had Nederland het in járen niet gedaan. Omdat programmamaakster Bep Hendriksen een groot fan is van Ilse de Lange, vormen The Common Linnets deze week de rode draad. De vondst van een speciale dubbel-CD van Rob de Nijs leidde ertoe dat hij deze week in alle drie de dubbelnummers te horen is. Disney Girls van Art Garfunkel wordt in het Nederlands: Efteling, Sunny van Cher wordt: Fanny en Lou Reed's Perfect Day wordt: in het Nederlands: Efteling, Sunny van Cher wordt: Fanny en Lou Reed's Perfect Day wordt: Lome Dag. Voor het overige is de [Lees verder ]

Memories deel 12 met muziek uit Ierland. 10:00 - 12:00

Vrijdag 23 oktober - Memories deel 13 met muziek uit Ierland. In de 450e aflevering met de Ierse muziek., wordt ook wel aangeduid als Keltische of Celtic Muziek. Alweer een gemengd gezelschap Ierse artiesten, met soms, onuitspreekbare teksten, maar dat neem ik voor lief, het ligt in ieder geval wel lekker in het gehoor en dat met traditionele instrumenten, maakt het tot een geheel, wat de Ierse muziek zo uniek maakt. De betoverende vrouwen stemmen komen volledig tot hun recht en daarom komen er in deze uitzending weer veel dames aan bod. Max introduceert er weer een aantal zoals o.a. Alison Kraus en Margo O’Donnell, de zus van Daniel O’Donnell, die ook buiten Ierland, hun sporen hebben verdiend.