Rozolive stream2
Luister hier>

55 jaar...

55 jaar...

 << terug naar pagina  01

© 2020 Rozoradio

Contact webmaster>>

  Actueel programma-nieuws   2/1

<< terug naar pagina 01  
 
 

Boeketje Klassiek - Joachim Rodrigo met A la busca del más allá.
 
Woensdag 08 juli - Igor Stravinsky gebruikte Russische volksliedjes als bouwstenen voor zijn ballet Petrushka, zo kan iedere Rus de liedjes herkennen die ze soms nog dagelijks horen. De Oosterhoutse Lestari Scholtens vormt samen met Gwylim Janssens sinds 2009 een pianoduo en zij spelen deze bewerking van Petrushka’s room.

Maar ook Ilse Vromans fluit en Valerie Rijckmans harp spelen de sterren van de hemel met de Intr’Acte van Jacques Ibert.

François Fernandez  met vrienden voeren het Allegro uit het Strijktrio van Wolfgang Amadeus Mozart uit.

[ Lees verder ]
 

Thema in "Tea for Two":  Liedjes mét en over kinderen
 
 
Donderdag 09 juli - Bep Hendriksen maakte ooit al eens een programma geheel gevuld met liedjes met kinderen als onderwerp. Wat haar ook fascineert is: Liedjes waarbij kinderen meezingen met bekende artiesten. Het heeft bijna altijd een vertederende uitwerking. Een mooi voorbeeld is Adamo. Toen hij in 1964 zijn eerste single "Vous permettez, monsieur" mocht zingen in het t.v. programma "Voor de vuist weg" van Willem Duys, liet hij zijn 6 broers en zusjes meezingen. Ouderen onder u herinneren zich misschien Rudi Carrell die in een van zijn zaterdagavondshows, samen met "De Damrakkertjes" het nummer "Een muis in een molen" zong. U begrijpt natuurlijk wel dat ook deze beide nummers gedraaid zullen worden.
[ Lees verder ]